Már igényelhető a lakóépületek korszerűsítésére szóló hitel

Indul a VEKOP-5.2.1-17 Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel.

Napjainkban az energiatakarékosság, a minél alacsonyabb energia felhasználás és a megújuló energiaforrások bevonása egyre fontosabb. Azt gondolnánk, hogy csak nagy beruházások, gyárak, üzemek esetén van ennek jelentősége, de mindannyian érezzük pénztárcánkon, hogy mennyi pénz megy el a fűtés számlákra, elektromos eszközeink működésére.

Megjelent a várva várt, magánszemélyek családi házaira, társasházak épületeire egyaránt felhasználható VEKOP energetikai hitel pályázata. Az egyebek mellett külső homlokzat hőszigetelés, ablak- és ajtócsere, kazán csere, fűtés korszerűsítés céljára fordítható forrás eléréséhez szükséges dokumentumok a kormány oldalán olvashatók és tölthetők le. Felhívjuk a hitel iránt érdeklődők figyelmét arra, hogy vaskos szerződést kell alaposan átolvasni és mindenképpen javasolt szakember bevonása a szükséges számításokba.

Kamat: 0% / év
Kölcsön összege
Természetes személy kölcsönfelvevő esetén:
minimum 500.000 forint, maximum 10 millió forint.
Társasház és Lakásszövetkezet kölcsönfelvevő esetén: társasházi és lakásszövetkezeti lakásonként minimum 500.000 forint, maximum 7 millió forint.
A VEKOP hitel egyik feltétele a kivitelező építőipari vállalkozással való szerződéskötés. A hitelfelvevő magánszemélynek nem lehet lejárt, KHR-ben feltüntetett tartozása, adótartozása és minimális jövedelemkorlátok is vannak. További fontos tudnivalók:

·        a hitelkérelem benyújtásakor rendelkezni kell egy, az ingatlan jelenlegi energetikai állapotát tükröző energetikai tanúsítvánnyal

·        kalkulálni kell a beruházás után elérhető megtakarítást

·        kivitelezői nyilatkozatot kell kitölteni

·        fel kell tüntetni a projekt műszaki és egyéb adatait

Érdemes alaposan átolvasni és értelmezni az elszámolható költségek körét, a finanszírozás feltételeit. A hitelkérelmeket a szükséges dokumentumokkal és mellékletekkel együtt 2017. április 24-től országszerte az MFB Pontokon lehet igényelni.

 

Mentés

Mentés

Mentés